Overslaan en naar inhoud gaan

Alle nieuwsberichten

Een overzicht van alle nieuwsberichten.

Nieuwe regels voor pensioen ook te horen in troonrede

Gepubliceerd op:

Dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. De koning sprak de troonrede uit. Het ging kort over de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen ingegaan. Daardoor verandert ook jouw pensioen.

Lees meer

Dekkingsgraad augustus 2023

Gepubliceerd op:

De dekkingsgraad van eind augustus 2023 kwam uit op 117,3%. De dekkingsgraad van eind juli 2023 was 118,1%. De afname van de dekkingsgraad in augustus komt vooral doordat de aandelenkoersen daalden.

Lees meer

Kwartaalbericht tweede kwartaal 2023

Gepubliceerd op:

Het tweede kwartaalbericht van 2023 van Pensioenfonds Vervoer is nu beschikbaar. In het kwartaalbericht staat uitgebreide informatie over de financiële situatie van het fonds op 30 juni 2023.

Lees meer

Transitieplan met afspraken voor nieuwe pensioenregeling

Gepubliceerd op:

Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben met elkaar afspraken gemaakt hoe de nieuwe pensioenregeling er uit moet komen te zien. Deze afspraken staan in het transitieplan. We horen graag of je nog aandachtspunten of vragen hebt.

Lees meer

Wet toekomst pensioenen aangenomen door Eerste Kamer

Gepubliceerd op:

De Eerste Kamer heeft op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. De sterke punten van de regels die nu gelden blijven overeind. Voor jou verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat, uiterlijk op 1 januari 2028.

Lees meer

Meld verenigingen die gebruik willen maken van hoorrecht voor 1 juli aan

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Dat betekent dat alle pensioenregelingen voor 1 januari 2028 moeten worden aangepast. Ook de regeling van Pensioenfonds Vervoer. Bent u met pensioen of heeft u in het verleden pensioen opgebouwd bij Pensioenfonds Vervoer en wilt u laten weten wat u belangrijk vindt? Dat kan bij de sociale partners in uw sector.

Lees meer

Jaarverslag 2022 online

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer heeft het jaarverslag van 2022 gepubliceerd. In het jaarverslag geven wij informatie over de financiële positie van het fonds en belangrijke ontwikkelingen in 2022.

Lees meer

Belastingaangifte 2022

Gepubliceerd op:

Tussen 1 maart en 14 juli 2023 kunt u de belastingaangifte over 2022 doen. U doet dit online op de website van de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft de meeste bedragen al voor u ingevuld.

Lees meer

WIA-aanvulling blijft gelijk, premie iets omhoog

Gepubliceerd op:

Word je meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan krijg je van Pensioenfonds Vervoer een aanvulling op de uitkering van UWV als je in de sector beroepsgoederenvervoer of besloten busvervoer werkt(e). Lees meer.

Lees meer

Pensioenen in 2023 weer omhoog

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer heeft de pensioenen een half jaar geleden met 3,24% verhoogd. We verhogen de pensioenen nu nog een keer, dit keer met 3,09%.

Lees meer

Later goed geregeld? Check het nu!

Gepubliceerd op:

Wil jij weten of jouw pensioen goed geregeld is? Dat kan heel gemakkelijk met een check. Beantwoord een paar vragen en binnen enkele minuten krijg je een aantal tips op maat.

Lees meer

Vragen? Kom naar een chauffeurscafédag

Gepubliceerd op:

Regelmatig organiseren wij een chauffeurscafédag. Kom gerust langs, een afspraak maken is niet nodig. Vind direct een cafédag bij jou in de buurt.

Lees meer

Belangrijk onderzoek

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer wil graag weten wat u belangrijk vindt als het gaat om de manier waarop wij omgaan met het geld voor uw pensioen. In dit onderzoek staat de hoogte van uw pensioen centraal.

Lees meer

Zomer-onderzoek Pensioenfonds Vervoer

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer wil graag weten wat u belangrijk vindt als het gaat om de manier waarop wij omgaan met het geld voor uw pensioen. U hoeft niets te weten van beleggen of pensioen om de vragen te kunnen beantwoorden. Wilt u ons alstublieft helpen?

Lees meer

De pensioenen gaan in 2022 omhoog

Gepubliceerd op:

Lange tijd konden we de pensioenen niet verhogen. Dit jaar kan dat gelukkig wel. De overheid heeft de regels versoepeld en de financiële gezondheid van het fonds is verbeterd. Daardoor kunnen we nu de pensioenen per 1 juli 2022 verhogen met 3,24%.

Lees meer

Jaarverslag 2021 online

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer heeft het jaarverslag van 2021 gepubliceerd. In het jaarverslag geven wij informatie over de financiële positie van het fonds en belangrijke ontwikkelingen in 2021.

Lees meer

Pensioenfonds Vervoer gaat uit alle beleggingen in de Russische staat en Russische ondernemingen

Gepubliceerd op:

Met het binnenvallen van Oekraïne door Rusland is een erg zorgelijke situatie ontstaan. Deze raakt de hele wereld, direct of indirect. Dat geldt natuurlijk voor de inwoners van Oekraïne, maar bijvoorbeeld ook voor familieleden van Oekraïners die in Nederland wonen. Pensioenfonds Vervoer keurt alle vormen van agressie af.

Lees meer

We zijn op weg naar een nieuwe pensioenregeling

Gepubliceerd op:

Er komt een nieuw pensioenstelsel. Daardoor moet ook de pensioenregeling van Pensioenfonds Vervoer op een aantal punten veranderen. Je ziet straks beter hoeveel geld jij en je werkgever betalen voor je pensioen en hoeveel geld er voor jou in de pensioenpot zit. Bekijk wat er nog meer gaat veranderen.

Lees meer

Welkom deelnemers van Pensioenfonds TNT Express

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer heet alle deelnemers en pensioengerechtigden van Pensioenfonds TNT Express van harte welkom. Op 1 december 2021 draagt Pensioenfonds TNT Express het pensioen dat tot 1 januari 2021 is opgebouwd over aan Pensioenfonds Vervoer. Pensioenfonds Vervoer neemt ook de maandelijkse uitkeringen over.

Lees meer

Zwaarwerkregeling beroepsgoederenvervoer

Gepubliceerd op:

In de cao beroepsgoederenvervoer is een Zwaarwerkregeling afgesproken die zal worden uitgevoerd door de Stichting RVU Beroepsgoederenvervoer. Het is geen regeling van Pensioenfonds Vervoer, maar we hebben toch wat informatie op de website.

Lees meer

Welkom deelnemers van Pensioenfonds TNT Express

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Vervoer heet alle deelnemers en pensioengerechtigden van Pensioenfonds TNT Express van harte welkom. 1 december 2021 draagt Pensioenfonds TNT Express het pensioen dat tot 1 januari 2021 is opgebouwd over aan Pensioenfonds Vervoer.

Lees meer