Overslaan en naar inhoud gaan

Wet toekomst pensioenen aangenomen door Eerste Kamer

Gepubliceerd op:

Nederland heeft een van de beste pensioenstelsels ter wereld. Om ook in de toekomst een goed pensioen te houden, zijn de regels voor pensioen op een aantal punten veranderd. Deze regels staan in de Wet toekomst pensioenen. De Eerste Kamer heeft op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen.

Werkgevers en werknemers zijn nu aan zet

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de vervoerssector maken nu afspraken over een nieuwe pensioenregeling voor Pensioenfonds Vervoer. Ze spreken ook af hoe we overstappen van de regeling die nu geldt naar de nieuwe regeling. 

Veel blijft hetzelfde 

De sterke punten van de regels die nu gelden blijven overeind:

  • Je krijgt straks nog steeds AOW van de overheid.
  • Je blijft pensioen opbouwen via je werkgever. Je bepaalt zelf wanneer je dit pensioen laat ingaan. Je krijgt dit pensioen vervolgens je leven lang. 
  • Mee- en tegenvallers blijven we samen delen. Er is straks nog steeds iets geregeld als je arbeidsongeschikt wordt, vroeg overlijdt of juist lang leeft. Zo blijft pensioen voor iedereen betaalbaar en eerlijk.

Er verandert nu nog niets

Voor jou verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat, uiterlijk op 1 januari 2028. Je hoort van ons zodra er meer bekend is over de nieuwe regeling voor Pensioenfonds Vervoer. 

Meer weten? 

Wil je weten waarom er nieuwe regels komen en wat de stand van zaken is bij Pensioenfonds Vervoer? Je leest het op www.pfvervoer.nl/nieuwe-regeling