Overslaan en naar de inhoud gaan

Beleggen

Verantwoord beleggen

Wij vinden het belangrijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en een bijdrage te leveren aan de integriteit van financiële markten. Vanuit onze visie dat financieel en maatschappelijk rendement goed samen kunnen gaan, kiezen wij voor beleggingen waarbij bewust rekening wordt gehouden met de zogenaamde ESG-factoren: Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (goed bestuur van de onderneming). 

Pensioenfonds Vervoer werkt met verschillende internationale lijsten met regels (normenkaders). We gebruiken deze lijsten om te beoordelen waar we wel en niet in kunnen beleggen. We werken met de volgende normenkaders:

Een deel van de beleggingen valt onder de categorie ‘impactbeleggen’. Dat zijn beleggingen die een meetbaar en positief effect hebben op mens, milieu en maatschappij. Denk aan een microfinancieringsfonds dat in ontwikkelingslanden kredieten verstrekt aan kleine ondernemers.

Pensioenfonds Vervoer werkt met verschillende managers die wij vragen om verantwoord te beleggen. Elk jaar beoordelen wij hoe goed deze managers in staat zijn om bij de beleggingen rekening te houden met de ESG-factoren en de normenkaders. 

Je kunt meer lezen over wat wij vinden en doen op het gebied van verantwoord beleggen in het beleidsdocument beleid Maatschappelijk Verantwoord Beleggen.