Heb je een klein pensioen?

De overheid stelt ieder jaar de grens vast voor een ‘klein pensioen’. In 2019 heb je een klein pensioen als het bruto bedrag per jaar lager is dan € 484,09.

Wat er met je pensioen gaat gebeuren, hangt af van de vraag of je een klein (minder dan € 484,09) of een heel klein pensioen hebt (minder dan € 2,01).  
 

Je hebt een klein pensioen (meer dan € 2 en maximaal 484,09 bruto per jaar)

Ben je vóór 2019 gestopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer? Dan proberen we vanaf 2021 je pensioen over te dragen naar een nieuwe uitvoerder. Ben je dit jaar gestopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer? Dan gaan we eerder al proberen om je pensioen over te dragen naar de organisatie waar je dan pensioen opbouwt.

Bouw je nergens pensioen op? Dan blijft je pensioen bij ons staan.
Heb je nog steeds een klein pensioen op het moment dat je je pensioen laat ingaan? Dan kun je op dat moment je pensioen in één keer uitgekeerd krijgen, in plaats van maandelijks. Als het lukt om je pensioen over te dragen naar je nieuwe pensioenuitvoerder, dan ontvang je bericht van ons. Zelf hoef je niets te doen. 

Je hebt een zeer klein pensioen (maximaal € 2 bruto per jaar) 
Hele kleine pensioenen, van 2 euro of minder per jaar, vervallen als je stopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer. Dit is zo geregeld in de wet, omdat de administratiekosten voor deze pensioenen in verhouding erg hoog zijn.
De regel dat een heel klein pensioen vervalt, geldt vanaf 2019. Ben je daarvoor gestopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer en heb je een heel klein pensioen? Dan kun je tot eind 2019 de waarde van je pensioen in één keer uitgekeerd krijgen. Als het goed is heb je in februari 2019 een brief ontvangen en een formulier, waarmee je de eenmalige uitkering kunt aanvragen. Heb je een brief ontvangen, dan kun je deze ook terugvinden in 'Documenten'. Log in met je DigiD om de brief en het formulier te bekijken. Je kunt dit formulier nog tot 31 december 2019 opsturen.  

Hoi