Heb je een klein pensioen?

De overheid stelt ieder jaar de grens vast voor een ‘klein pensioen’. In 2019 heb je een klein pensioen als het bruto bedrag per jaar lager is dan € 484,09.

Wat er met je pensioen gaat gebeuren, hangt af van de vraag of je een klein of een heel klein pensioen hebt (minder dan 2 euro).
 

Je hebt een klein pensioen (meer dan € 2 en maximaal 484,09 bruto per jaar)
We gaan in 2019 proberen om je pensioen over te dragen naar de organisatie waar je dan pensioen opbouwt. Bouw je in 2019 nergens pensioen op? Dan blijft je pensioen bij ons staan. Heb je nog steeds een klein pensioen op het moment dat je je pensioen laat ingaan, dan kun je op dat moment je pensioen in één keer uitgekeerd krijgen, in plaats van maandelijks.
Als het lukt om je pensioen over te dragen naar je nieuwe pensioenuitvoerder, dan ontvang je bericht van ons. Zelf hoef je niets te doen. 
Je hebt een zeer klein pensioen (maximaal € 2 bruto per jaar) 
Je kunt de waarde van je pensioen in één keer uitgekeerd krijgen. Begin februari 2019 krijg je een brief van Pensioenfonds Vervoer en een formulier, waarmee je de eenmalige uitkering kunt aanvragen.
Als je je pensioen liever niet in één keer wilt ontvangen, dan proberen we je pensioen over te dragen aan de organisatie waar je op dat moment pensioen opbouwt. Bouw je op dat moment geen pensioen op, dan vervalt het pensioen aan het fonds.
Let op: In de media wordt iedereen met een zeer klein pensioen opgeroepen om zelf contact op te nemen met het pensioenfonds. Wij raden dat echter af. Pensioenfonds Vervoer gaat iedereen met een zeer klein pensioen zelf het voorstel doen om het kleine pensioen in één keer uit te laten keren. Je ontvangt dus automatisch bericht.