Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je een klein pensioen?

De overheid stelt ieder jaar de grens vast voor een ‘klein pensioen’. In 2021 heb je een klein pensioen als het bruto bedrag per jaar lager is dan € 503,24.

Wat er met je pensioen gaat gebeuren, hangt af van de vraag of je een klein (minder dan € 503,24) of een heel klein pensioen hebt (minder dan € 2,01).  
 

Je hebt een klein pensioen (meer dan € 2 en maximaal 503,24 bruto per jaar)

Ben je vóór 2018 gestopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer? Dan proberen we je pensioen over te dragen naar een nieuwe uitvoerder. Ben je dit jaar gestopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer? Dan gaan we eerder al proberen om je pensioen over te dragen naar de organisatie waar je dan pensioen opbouwt.

Bouw je nergens pensioen op? Dan blijft je pensioen bij ons staan.
Heb je nog steeds een klein pensioen op het moment dat je je pensioen laat ingaan? Dan kun je op dat moment je pensioen in één keer uitgekeerd krijgen, in plaats van maandelijks. Als het lukt om je pensioen over te dragen naar je nieuwe pensioenuitvoerder, dan ontvang je bericht van ons. Zelf hoef je niets te doen. 

Je hebt een zeer klein pensioen (maximaal € 2 bruto per jaar) 
Hele kleine pensioenen, van 2 euro of minder per jaar, vervallen als je stopt met het opbouwen van pensioen bij Pensioenfonds Vervoer. Dit is zo geregeld in de wet, omdat de administratiekosten voor deze pensioenen in verhouding erg hoog zijn.