Overslaan en naar inhoud gaan

Loongegevens doorgeven

Voor het berekenen van de jaarlijkse opbouw van het pensioen van uw werknemers is het belangrijk dat wij over de juiste loongegevens beschikken. Loongegevens geeft u op in het werkgeversportaal. In hetzelfde portaal verklaart u (of uw administratiekantoor) dat deze gegevens juist zijn.

Vanaf januari kunt u in het werkgeversportaal de loongegevens opgeven die gelden op 1 januari 2024.

(cao) Loonsverhoging

De lonen in het portaal worden niet automatisch aangepast bij een cao-loonsverhoging. Geef dus de juiste, hogere uurlonen van uw werknemers op in het portaal, rekening houdend met de cao-verhoging en eventuele persoonlijke verhogingen.

Lonen in de sector Taxi
De lonen binnen de sector Taxi stijgen per 1 januari 2024 met 4,0%. Geef de meest recente uurlonen aan ons door. 

Lonen in de sector Besloten Bus
De lonen binnen de sector Besloten Busvervoer stijgen per 1 januari 2024 met 4,0%. Geef de meest recente uurlonen aan ons door. 

Lonen in de sector Goederenvervoer
De lonen binnen de sector Goederenvervoer stijgen per 1 januari 2024 met 4,0%. Geef de meest recente uurlonen aan ons door. 

Lonen in de sector Orsima
De lonen binnen de sector Orsima stijgen per 1 januari 2024 met 2,0%. Geef de meest recente uurlonen aan ons door.

Lees meer over de veranderingen in de cao per sector, die gevolgen hebben voor het loon dat u doorgeeft bij veranderingen in cao.

Handige documenten voor het opgeven van de loongegevens: 

 • Stappenplan verklaring loongegevens (versie 2024)
  Doorloop het stappenplan: pas de lonen aan en verklaar dat de loongegevens die gelden op 1 januari 2024 juist zijn. Houd bij het opgeven van de lonen rekening met de cao-verhoging en/of tredeverhogingen. De lonen in het portaal worden niet automatisch aangepast. In dit stappenplan staat ook vanaf wanneer een toeslag/boete wordt berekend als u geen verklaring afgeeft.
 • Overzicht looncomponenten
  Bekijk welke looncomponenten meetellen voor de pensioenopbouw van uw medewerkers.
 • Handleiding werkgeversportaal
  Een uitgebreide handleiding van het werkgeversportaal vindt u linksboven op de pagina nadat u bent ingelogd.
 • Kerncijfers 2024
  In het overzicht met de kerncijfers staan onder ander de franchise, het premiepercentage en het opbouwpercentage per sector.

Heeft u hulp nodig? Neem voor vragen contact met ons op.

Meer of minder werken

Verandert het aantal uren in de arbeidsovereenkomst van een werknemer? Dan geeft u deze verandering binnen een maand aan ons door via het werkgeversportaal. U informeert ook de werknemer over de gevolgen voor zowel het salaris als het pensioen. Een werknemer die minder gaat werken, bouwt minder pensioen op. Een werknemer die meer gaat werken, bouwt meer pensioen op.

We vergelijken gegevens

Pensioenfonds Vervoer vergelijkt de gegevens die u aanlevert met gegevens die wij van de Belastingdienst en UWV krijgen. Dit doen wij met terugwerkende kracht. Meer informatie over het vergelijken van de gegevens.