Overslaan en naar inhoud gaan

Aan- en afmelden van werknemers

Nieuwe werknemers van 18 jaar en ouder bouwen vanaf de eerste werkdag pensioen op. Dit geldt ook voor oproepkrachten en voor werknemers met een tijdelijke aanstelling of een deeltijdcontract. Meld nieuwe werknemers altijd binnen een maand aan via het werkgeversportaal.

Komt uw nieuwe werknemer uit de vervoerssector? Dan loopt de pensioenopbouw van de werknemer gewoon door na uw aanmelding in het portaal.

Zo meldt u een nieuwe medewerker aan 

Ga in het werkgeversportaal naar het tabblad ‘Nieuw dienstverband’. Vul de gegevens van de nieuwe medewerker in bij ‘Aanmelden nieuwe medewerker’ en klik op 'Opslaan'. 

Zo meldt u een medewerker af

Gaat uw medewerker uit dienst, dan meldt u hem of haar af in het tabblad ‘Werknemers’ in het werkgeversportaal. Selecteer hier de medewerker die u wilt afmelden. Meld de geselecteerde medewerker vervolgens af bij ‘Dienstverbandgegevens’. Vul de datum in waarop uw medewerker uit dienst gaat en klik op 'Opslaan'. 

U vindt een gedetailleerde handleiding op het werkgeversportaal.

Pensioenfonds Vervoer vergelijkt de gegevens die u aanlevert via het portaal met gegevens die wij van de Belastingdienst en UWV krijgen. Dit doen wij met terugwerkende kracht. Meer informatie over het vergelijken van de gegevens.