Overslaan en naar inhoud gaan

WIA-aanvulling blijft gelijk, premie iets omhoog

Gepubliceerd op:

Word je meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan krijg je van Pensioenfonds Vervoer een aanvulling op de uitkering van UWV als je in de sector beroepsgoederenvervoer of besloten busvervoer werkt(e). Werk(te) je in de sector taxi of Orsima? Of werk je voor FedEx? Dan krijg je geen aanvulling. Je betaalt dan ook geen premie voor deze aanvulling.

De aanvulling van Pensioenfonds Vervoer is 10% van het pensioengevend loon.

Je kunt deze regeling zien als een verzekering binnen het pensioenpakket. Je betaalt de premie voor deze verzekering via je salaris.

Hoe lang krijg je de aanvulling?

Je krijgt de aanvulling zolang je meer dan 35% arbeidsongeschikt bent tot je AOW krijgt. Maar let op: krijg je een IVA-uitkering? Dan ontvang je de aanvulling maximaal 3 jaar. Dat komt doordat UWV je als blijvend arbeidsongeschikt ziet. De uitkering van UWV is dan hoger. Kijk voor meer informatie op de website van UWV.

Premie voor de aanvulling omhoog

In Nederland stijgt het aantal arbeidsongeschikten. Ook in de sector vervoer. Daarom is de premie van 0,8% van de pensioengrondslag (in 2022) naar 1% van de pensioengrondslag (in 2023) gegaan. De pensioengrondslag is het pensioengevend loon minus de franchise (het deel van je salaris dat niet meetelt voor je pensioen).

Wil je meer weten? Bel, mail of chat dan gerust. Onderaan deze pagina staan de contactgegevens van Pensioenfonds Vervoer.