Overslaan en naar inhoud gaan
Douro

Belasting betalen als u in het buitenland woont

U woont in het buitenland. En u krijgt pensioen van Pensioenfonds Vervoer. Van dit pensioen gaat een deel naar de Belastingdienst. U betaalt meestal belasting in Nederland en in het land waar u woont. De Belastingdienst heeft echter met een aantal landen de afspraak gemaakt dat iemand alleen belasting hoeft te betalen in het land waar hij of zij woont. Dit heet ‘vrijstelling’.

Weet u al of u vrijstelling heeft?

Heeft u een brief gekregen van de Belastingdienst, waarin staat dat u vrijstelling heeft? Dan hoeft u niets te doen. De Belastingdienst informeert ons ook en wij houden geen belasting in op uw pensioen. 

Wilt u graag weten of u vrijstelling kunt krijgen voor het jaar 2024 en heeft u (nog) geen brief gekregen van de Belastingdienst? Dan vragen wij u het volgende te doen:

Stap 1. Vul het formulier van de Belastingdienst in

Vul het formulier 'Aanvraag Vrijstelling van loonbelasting/premie volksverzekeringen'. Dit formulier vindt u op de website van de Belastingdienst.

Vul bij het loonheffingennummer van Pensioenfonds Vervoer in: 003027806 L01
Vul bij ‘polisnummer/uitkeringsnummer’ uw pensioennummer bij Pensioenfonds Vervoer in.

U vindt uw pensioennummer bovenaan in de brieven die u van ons krijgt bij ‘ons kenmerk’ of ‘uw pensioennummer’. Uw pensioennummer staat ook bij 'Persoonlijke gegevens' als u bent ingelogd. 

Stap 2. Stuur het formulier naar de Belastingdienst

De Belastingdienst bericht u daarna binnen 2 maanden of u vrijstelling krijgt of niet.

Stap 3. U ontvangt ook van ons bericht als u recht heeft op vrijstelling 

Krijgt u vrijstelling? Dan krijgen wij bericht van de Belastingdienst. We houden daarna geen belasting in op uw pensioen. U ontvangt dan een nieuwe specificatie van uw pensioen van ons. 

Meer weten?

Meer informatie over de vrijstelling als u in het buitenland woont, vindt u op de website van de Belastingdienst. Ook kunt u contact opnemen met Belastingdienst Buitenland via telefoonnummer: +31 555 385 385.