Overslaan en naar inhoud gaan

Wat als uw ex-partner overlijdt

Heeft u gekozen voor verevening?

Na het overlijden van uw ex-partner stopt de uitkering van het deel dat u ontving.  U ontvangt in plaats daarvan een bijzonder nabestaandenpensioen. Dit bijzonder nabestaandenpensioen ontvangt u zolang u leeft. Voor u het bijzonder partnerpensioen ontvangt, moeten we eerst het overlijden van uw ex-partner in onze administratie verwerken.

De eerste uitkering van het bijzonder nabestaandenpensioen vindt doorgaans binnen 1 maand na het overlijden plaats. Het pensioen waarop u recht heeft in de tussenliggende maanden, wordt verwerkt in de eerste uitkering die u ontvangt. De tweede uitkering zal het vaste maandbedrag zijn. 

Zodra wij zijn geïnformeerd over het overlijden van uw ex-partner (via de Basisadministratie Personen van de gemeente) ontvangt u een brief met een uitleg van wat er gaat gebeuren en de hoogte van het bijzonder partnerpensioen. 

Heeft u gekozen voor conversie?

U ontvangt geen uitkering na het overlijden van uw ex-partner. Het bijzonder partnerpensioen is samen met het deel van het ‘gewone’ pensioen waar u recht op heeft omgezet in een eigen pensioen voor u.