Overslaan en naar inhoud gaan

De Zwaarwerkregeling in het kort

In de cao beroepsgoederenvervoer is een Zwaarwerkregeling afgesproken. Via de regeling kunnen werknemers met een zwaar beroep een uitkering krijgen, zodat ze eerder kunnen stoppen met werken.

Het is geen regeling van Pensioenfonds Vervoer. Wel vertellen we u graag hoe Pensioenfonds Vervoer kan helpen bij deze regeling. De regeling kunt u vinden op de website van Zwaarwerkregeling Vervoer.

Gegevens van het pensioenfonds

Niet iedereen komt in aanmerking voor een uitkering via de regeling. Er is een aantal voorwaarden. Een werknemer kan laten toetsen of hij of zij in aanmerking komt voor een uitkering. Voor deze toets heeft de werknemer een aantal gegevens nodig.  
Pensioenfonds Vervoer stuurt iedereen 3,5 jaar voor hij of zij AOW krijgt de volgende gegevens:

  • Het aantal deelnemingsjaren bij Pensioenfonds Vervoer.
  • Status dienstverband op 1 januari  2021.
  • Het aantal maanden in dienst de afgelopen 12 maanden.
  • Het gemiddelde deeltijdpercentage.
  • Het laatst bekende uurloon.

Zo werkt de toets

  1. De werknemer vraagt de toets via de website van WWplus aan. 
  2. Heeft een werknemer geen computer? Dan kan de werknemer telefonisch een formulier voor de toets opvragen: 088 60 55 170.
  3. Binnen twee weken krijgt de werknemer bericht. 

Onze pensioenconsulenten

Iedereen die in aanmerking komt voor een uitkering via de Zwaarwerkregeling wordt opgeroepen een afspraak te maken met één van onze pensioenconsulenten. Dit is gratis. De pensioenconsulent kijkt samen met de werknemer hoe de uitkering samen met het pensioen van Pensioenfonds Vervoer uitpakt en wanneer de werknemer kan stoppen met werken. Een werknemer kan op onze website een afspraak maken.

Meer informatie 

Meer informatie over de regeling en de voorwaarden vindt u op de website van Zwaarwerkregeling Vervoer. Of kijk op of de website van WWplus voor meer informatie over de toets en het aanvragen van de uitkering.