Overslaan en naar de inhoud gaan

Met verlof

In veel gevallen blijft uw werknemer tijdens een verlof pensioen opbouwen. Als een werknemer tijdens het verlof arbeidsongeschikt raakt of overlijdt, is hij verzekerd. Gaat uw werknemer met verlof? Geef dit dan zo snel mogelijk door via het werkgeversportaal.

Zwangerschaps- en ouderschapsverlof

Tijdens zwangerschaps- en ouderschapsverlof loopt de pensioenopbouw gewoon door, op basis van de pensioengrondslag zoals deze gold op het moment dat uw werknemer met verlof ging.

Kijk voor meer informatie over verlof op de website van de Rijksoverheid. Daar vindt u ook brochures over verlof.

Onbetaald verlof 

Gaat een werknemer met onbetaald verlof, bijvoorbeeld voor een sabbatical of studieverlof? Geef dit dan door in het werkgeversportaal. 

Sabbatical 

Tijdens een sabbatical bouwt een werknemer de eerste twaalf maanden gewoon pensioen op. Na 12 maanden stopt de opbouw van het pensioen. Na deze twaalf maanden is de werknemer nog maximaal zes maanden verzekerd voor het nabestaandenpensioen.

Studieverlof 

Een werknemer mag onbetaald studieverlof opnemen voor cursussen, opleidingen, het op peil houden van vakkennis en voor een studie die u betaalt. Tijdens een studieverlof bouwt de werknemer gewoon pensioen op.