Overslaan en naar inhoud gaan

Premie betalen

U betaalt premie voor het pensioen van uw medewerkers. Dat doet u via een automatische incasso of handmatig. Wij raden u aan automatische incasso te kiezen. Zo heeft u er geen omkijken naar. In beide gevallen ontvangt u iedere maand of vierwekelijks een premienota van ons, afhankelijk van de verloningsperiode waarmee u werkt.

Automatische incasso instellen 

Bij een automatische incasso wordt het premiebedrag elke maand automatisch afgeschreven van het rekeningnummer dat u eenmalig opgeeft. U kunt de instellingen voor automatische incasso op ieder moment aanpassen. Automatische incasso stelt u in, op het werkgeversportaal via het tabblad ‘Mijn gegevens’.  

Handmatig premies betalen

Kiest u voor handmatig premies betalen? Dan ontvangt u iedere maand of vierwekelijks een premienota van ons. Bekijk de notadata in 2023 (pdf) voor het betalen van de premie. 

iDeal

U kunt voor betaling van de nota’s ook gebruik maken van iDeal. Als u dit wenst, kunt u dit aangeven in het werkgeversportaal door bij betaalwijze te kiezen voor iDeal. Als u vervolgens een nota via e-mail ontvangt, kunt u met de knop ‘Betaal’ in die e-mail direct en veilig betalen met iDeal.

Looncontroles

Pensioenfonds Vervoer voert steekproefsgewijs controles uit bij werkgevers, waarbij we nagaan of de opgegeven loongegevens juist zijn. Deze zijn namelijk van belang voor het vaststellen van de premie.