Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevolgen van de coronacrisis

Bijgewerkt 26 maart 2020

Alle informatie over de gevolgen van de coronacrisis voor het pensioen en het betalen van de premie vindt u hier. We zullen deze pagina steeds bijwerken, zodat u op de hoogte blijft.

Afspraken met de consulenten vinden voorlopig telefonisch plaats
Heeft een medewerker een afspraak met een consulent? Dan kan deze doorgaan. De afspraak is wel omgezet naar een telefonische afspraak.

Uw medewerkers kunnen op dit moment alleen afspraken maken voor een telefonisch gesprek. Het is voorlopig niet mogelijk afspraken met medewerkers bij u op locatie te maken.

Tijdelijk aangepast incassobeleid
Wij begrijpen dat het op dit moment voor veel werkgevers moeilijk is op tijd de pensioenpremie te betalen. Daarom hebben wij tijdelijk ons incassobeleid aangepast.

We brengen op dit moment geen nieuwe incassokosten en rente in rekening. Indien gewenst verlengen we ook de betaaltermijn. We hopen dat dit alle werkgevers die te maken hebben met de gevolgen van de coronacrisis enige armslag geeft.

We vragen u de pensioenpremie of een deel van de pensioenpremie zoveel als mogelijk binnen de termijn te betalen. Dit geldt zeker voor het werknemersdeel van de premie dat al is ingehouden bij uw werknemers. Het helpt ons en uw medewerkers als de betalingen zoveel mogelijk doorlopen.  

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni. Voor eventuele betalingsachterstanden op 1 juni bieden wij een betalingsregeling aan voor maximaal 12 maanden. Zodra het kabinet met nieuwe of gewijzigde maatregelen komt, sturen we u een e-mail met een update.

Heeft u vragen over het betalen van de pensioenpremie of de factuur?
Neem dan contact met ons op via e-mail: werkgever@pfvervoer.nl

Bovenstaande onder voorbehoud uitwerking Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Het kabinet werkt op dit moment de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) uit. Het kabinet kijkt of er een compensatie kan komen voor de pensioenpremie. Als er een compensatie komt, dan gelden weer zoveel als mogelijk de gewone regels voor het betalen van de pensioenpremie. Zodra we iets meer weten over de compensatie, informeren we u.

Premie en werktijdverkorting
De premie blijft 100%, ook als u (maximaal) 90% tegemoetkoming van UWV ontvangt in verband met werktijdverkorting. U dient immers het loon aan te vullen tot 100%.

Uit dienst melden van medewerkers
U mag uw medewerkers niet uit dienst melden, terwijl zij nog in dienst zijn. Ook niet als u werktijdverkorting heeft aangevraagd.

De coronacrisis heeft géén gevolgen voor het nabestaandenpensioen
Pensioenfonds Vervoer keert het partnerpensioen en het wezenpensioen gewoon uit als iemand overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus.
Wanneer heeft iemand recht op partnerpensioen?

Financiële situatie
De coronacrisis zorgt voor onrust op de financiële markten. Het is moeilijk te zeggen hoe de financiële situatie van het fonds zich gaat ontwikkelen. We volgen de ontwikkelingen natuurlijk op de voet en nemen maatregelen als dat nodig is.
Bekijk de dekkingsgraad

Wij wensen alle werkgevers sterkte met de bedrijfsvoering en een goede gezondheid!