Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevolgen van de coronacrisis

Bijgewerkt 3 juni 2020

Alle informatie over de gevolgen van de coronacrisis voor uw pensioen vindt u hier. We zullen deze pagina steeds bijwerken, zodat u op de hoogte blijft.

Afspraken met de consulenten vinden voorlopig telefonisch plaats en via videogesprekken
Heeft u een afspraak met een consulent? Dan kan deze doorgaan. De afspraak is wel omgezet naar een telefonische afspraak of een videogesprek. De consulent waar u een afspraak mee heeft, zal u bellen.

U kunt nog steeds afspraken maken. Voorlopig dus alleen voor een telefonisch gesprek of een videogesprek.

Als u een afspraak maakt voor een videogesprek, krijgt u een e-mail met daarin een datum en een tijdstip + een link. Als u op die datum en tijd op deze link klikt, begint het gesprek. U ziet dan de pensioenconsulent in beeld. Vanaf dat moment helpt de pensioenconsulent u met al uw vragen. U kunt beiden naar hetzelfde scherm kijken en samen een pensioenplan maken en bedragen bekijken.

Ook kunt u altijd een e-mail sturen. 
Contact opnemen met een consulent

Telefonische bereikbaarheid
U kunt ons bellen op 0900 -1964 (vanuit Nederland) of +31 50 - 582 98 76 (vanuit het buitenland).
Bekijk alle contactmogelijkheden

De coronacrisis heeft géén gevolgen voor het nabestaandenpensioen
Pensioenfonds Vervoer keert het partnerpensioen en het wezenpensioen gewoon uit als iemand overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus.
Wanneer heeft iemand recht op partnerpensioen?

Financiële situatie
De coronacrisis zorgt voor onrust op de financiële markten. Het is moeilijk te zeggen hoe de financiële situatie van het fonds zich gaat ontwikkelen. We volgen de ontwikkelingen natuurlijk op de voet en nemen maatregelen als dat nodig is.
Bekijk de dekkingsgraad

Betaling van de pensioenen
De betaling van alle pensioenen loopt gewoon door. Iedereen die een pensioen ontvangt, krijgt in juni en juli rond de 23e het pensioen betaald.

Post kan vertraagd zijn als u in het buitenland woont
Als u in het buitenland woont, krijgt u waarschijnlijk later dan normaal post van ons. Het kan ook zijn dat post uit Nederland helemaal niet wordt bezorgd. Dit heeft te maken met de coronacrisis. Hoe post uit Nederland nu wordt bezorgd, verschilt per land. Kijk voor meer informatie op de website van PostNL. Een tip: geef uw e-mailadres aan ons door. Veel post kunnen we u ook online sturen. Ga naar: www.pfvervoer.nl/login.