Wat als ... je bijna met pensioen gaat

Wie bijna met pensioen gaat, kan een aantal keuzes maken. 

Zo helpen wij je de juiste keuze te maken

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is de juiste keuze te maken. Zeker omdat je bijna alle keuzes met elkaar kunt combineren. Wanneer ga je met pensioen? En wil je een periode een hoger pensioen? Pensioenfonds Vervoer helpt je op verschillende manieren!

  • Reken jouw situatie eens door met het pensioendashboard. 
    Reken niet alleen met het pensioen dat je bij Pensioenfonds Vervoer hebt opgebouwd, maar ook met pensioenen die je buiten de vervoerssector hebt opgebouwd én je AOW.

Wie bijna met pensioen gaat, kan een aantal keuzes maken. We hebben alle keuzes hier voor je op een rij gezet.

Van aanvraag naar pensioenuitkering

  1. Zes maanden voor je standaard pensioenleeftijd, ontvang je van ons een brief. In die brief staat de maand waarin we je pensioen voor het eerst naar je gaan overmaken.
    Naast de brief ontvang je ook een formulier om je pensioen aan te vragen. Op dit formulier kun je ook je keuzes doorgeven, zoals pensioen uitruilen, of eerder met pensioen gaan. 
  2. We vragen je dit formulier binnen twee maanden terug te sturen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan contact met ons op.
  3. Nadat je het formulier hebt teruggestuurd, ontvang je van ons een bevestiging van je aanvraag.
  4. Je ontvangt je pensioen vanaf de maand die in de brief stond, tenzij je een andere ingangsdatum op het formulier hebt ingevuld.