Plannen met je pensioen

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Pensioenfonds Vervoer helpt je op verschillende manieren! 

Een totaaloverzicht

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl zie je een totaaloverzicht van alle pensioenen die je hebt opgebouwd, inclusief je AOW-uitkering.

Bekijk jouw situatie eens met het pensioendashboard

Reken niet alleen met het pensioen dat je bij Pensioenfonds Vervoer hebt opgebouwd, maar ook met pensioenen die je buiten de vervoerssector hebt opgebouwd én je AOW. Log in en ga naar 'Mijn pensioen'. 

Van aanvraag naar pensioenuitkering: het proces

  1. Zes maanden voor je standaard pensioenleeftijd, ontvang je van ons een brief. In die brief staat de maand waarin we je pensioen voor het eerst naar je gaan overmaken.
    Naast de brief ontvang je ook een formulier om je pensioen aan te vragen. Op dit formulier kun je ook je keuzes doorgeven, zoals pensioen uitruilen, of eerder met pensioen gaan. 
  2. We vragen je dit formulier binnen twee maanden terug te sturen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan contact met ons op.
  3. Nadat je het formulier hebt teruggestuurd, ontvang je van ons een bevestiging van je aanvraag.
  4. Je ontvangt je pensioen vanaf de maand die in de brief stond, tenzij je een andere ingangsdatum op het formulier hebt ingevuld.