Wat als... je overlijdt

Als je overlijdt, valt jouw inkomen weg. Hoe staat je partner er dan voor? 

Partnerpensioen

Pensioenfonds Vervoer wil graag dat er ook iets voor jouw partner is geregeld. Daarom is er een partnerpensioen. Het partnerpensioen is een maandelijkse uitkering, die jouw partner ontvangt als jij bent overleden. Deze uitkering stopt pas als jouw partner zelf overlijdt.

Je partner is voor ons officieel je partner als je bent getrouwd of geregistreerd partners bent. Maar ook als je een samenlevingscontract hebt waarin staat dat het partnerpensioen voor jouw vriend of vriendin is en je minimaal 6 maanden samenwoont, heeft hij of zij recht op partnerpensioen.

Hoogte partnerpensioen

De hoogte van het partnerpensioen hangt af van het ouderdomspensioen dat je hebt opgebouwd. Maar ook van het moment waarop je overlijdt.

  • Stel dat je overlijdt terwijl je nog in het vervoer werkt, dan krijgt jouw partner 70% van het pensioen dat jij tot je 68e zou opbouwen bij het Pensioenfonds Vervoer. Een deel heb je al opgebouwd. Het andere deel vult het pensioenfonds aan.
  • Als je overlijdt terwijl je geen pensioen meer opbouwt bij Pensioenfonds Vervoer of al met pensioen bent, dan ontvangt jouw partner 70% procent van de pensioenuitkering die jij hebt opgebouwd.

Informatie voor je partner

Attendeer je partner erop dat er een partnerpensioen voor hem of haar is geregeld. En vertel je partner ook dat op onze website een speciaal gedeelte is voor partners/nabestaanden. Mocht het nodig zijn, dan kan je partner hier snel alle informatie vinden die voor hem of haar van toepassing is.