Wat als ... je niet meer in het vervoer werkt

Als je niet meer in het vervoer werkt, dan stopt je opbouw bij Pensioenfonds Vervoer. 

Ga je buiten de vervoerssector werken of word je werkloos? Dan stopt ook je pensioenopbouw bij Pensioenfonds Vervoer. Het pensioen dat je hebt opgebouwd blijft gewoon staan. 

Belangrijk is te weten dat ook de verzekeringen stoppen. Daardoor krijgt je partner een lagere uitkering als jij overlijdt (namelijk alleen maar het opgebouwde partnerpensioen). En als er arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je was afgesloten, dan stopt deze ook. 

Vrijwillige voortzetting

Als je aan de slag gaat bij een werkgever die geen pensioenregeling heeft of als je werkloos wordt, kun je kiezen voor vrijwillige voortzetting van je pensioenopbouw. Je betaalt dan zelf de gehele pensioenpremie, ook het deel dat je oude werkgever betaalde. Op deze manier kun je maximaal 3 jaar pensioen blijven opbouwen bij Pensioenfonds Vervoer.

Als je voor jezelf begint mag je met de vrijwillige regeling maximaal 10 jaar pensioen blijven opbouwen. De pensioenopbouw wordt voortgezet op basis van de gegevens die je oude werkgever heeft aangeleverd. Wanneer je weer bij een ander pensioenfonds pensioen gaat opbouwen, stopt de vrijwillige voortzetting.